A foglalás módosítása vagy finomítása

Foglalás módosítása (kiegészítése).

Amennyiben a foglaláskor az „Időpont még nem ismert” opciót választotta, ezeket az időpontokat legkésőbb a tervezett érkezés előtt 24 órával szükséges megadni. A nem megadott foglalás lejártnak minősül, a tervezett parkolás napján törlésre kerül, és a felszabaduló parkolóhelyet egy másik ügyfélnek ajánljuk fel. Ha csak azokat az időpontokat szeretné megadni, amelyeket nem tudott a foglaláskor, akkor az alábbi űrlapot is használhatja. Az elküldött űrlap munkatársaink általi feldolgozását követően új foglalási visszaigazolást kap e-mailben.


A foglalás legkésőbb a tervezett parkolóba érkezés előtt 24 órával módosítható. A foglalás visszaigazolásával együtt elküldtük Önnek a foglalás módosításához szükséges kódot is, amelyre a foglalás módosításakor szüksége lesz. Foglalásodat ITT tudod módosítani. Az ilyen változtatásokat a rendszer automatikusan regisztrálja, és amint elküldi, frissített foglalási visszaigazolást kap. Ha a foglalás már ki lett fizetve, akkor a parkolóból érkezés és távozás dátumának módosítására nincs lehetőség, csak az érkezési és indulási időpontra.


Ha a foglalás még nem került kiegyenlítésre, és a „Fizetés a parkolóba érkezéskor” módot választotta, az időpontok módosítása lehetséges, de módosításukkor az ár az új árlista szerint kerül újraszámításra, amely érvényes a foglalás módosításának napján.

Hol találok kódot a foglalás módosításához vagy lemondásához?

A foglalás módosításához szükséges kódot a foglalás visszaigazolásával együtt elküldtük a foglaláskor megadott e-mail címére.

ŰRLAP AZ IDŐPONTOK MEGADÁSÁHOZ MEGLÉVŐ FOGLALÁSBAN (az időpontok itt nem módosíthatók)

Foglalás törlése

A foglalás bármikor lemondható.

Fizetett foglalás lemondása esetén az alábbi lemondási díjat számítjuk fel:

  1. A foglalás lemondható legkésőbb 7 nappal a tervezett parkolóba érkezés előtt. Ebben az esetben lemondási díjat nem számítunk fel, és a befizetett összeget teljes egészében visszautaljuk arra a számlára, amelyről a fizetést teljesítette.
  2. A foglalás a tervezett parkolóba érkezés előtt 1-6 nappal lemondható. Ebben az esetben 10 € átalányösszegű lemondási díjat számítunk fel. A befizetett összegből fennmaradó összeg visszakerül arra a számlára, amelyről a fizetést teljesítette.
  3. A foglalás a parkolóba érkezés tervezett napján törölve. Ebben az esetben a befizetett összeg 50%-ának megfelelő lemondási díjat számítunk fel. A fennmaradó összeget visszautaljuk arra a számlára, amelyről a befizetést teljesítette.
  4. A foglalás a parkolóba érkezés tervezett napján törölve. Ebben az esetben a befizetett összeg 50%-ának megfelelő lemondási díjat számítunk fel. A fennmaradó összeget visszautaljuk arra a számlára, amelyről a fizetést teljesítette Az ügyfél nem jelent meg a parkolóban. Ebben az esetben a befizetett összeg 100%-ának megfelelő lemondási díjat számítunk fel.

Hogyan lehet lemondani a foglalást?
  1. Foglalási rendszerünkben az ITT található foglalásmódosítási kóddal. (A foglalás azonnal törlésre kerül, és az értesítést e-mailben azonnal elküldjük Önnek.)
  2. Az alábbi űrlap kitöltésével (A foglalást munkatársaink feldolgozása után, legkésőbb a következő munkanapon töröljük. A foglalás törléséről a feldolgozást követően e-mailben értesítést küldünk.)
FOGLALÁS LEMONDÁSI ŰRLAP